Selecteer een pagina

WIE IK BEN

Hoi, ik ben Elise Voogt. (hence de naam visuELISEren). Als ik een verhaal hoor, of een emotie voel, zie ik direct een plaatje voor me. Een vaag idee of een gevoel is dus echt te ‘vangen’. 

Ik weet uit kostbare ervaring hoe moeilijk het is om je verhaal te doen. Om te vertellen wat er echt in je hart is. Meestal wist ik niet eens wat mijn emoties of wensen of grenzen waren, laat staan dat ik daar iets over kon vertellen. En daar kunnen beelden of andere kunstvormen zeker bij helpen. In ieder geval om er uiting aan te geven. 

Eigenlijk is illustreren communiceren en daar heb ik zowaar voor geleerd. (Digitale Communicatie) Het verhaal van jou (zender) zo goed en helder mogelijk bij de ontvanger (je potentiele klant of je client) over te brengen. Een goede illustratie is voor mij meer dan een technisch perfect getekend beeld. Het is mijn uitdaging om met zo min mogelijk lijnen het gevoel, de emotie, het hart van een tekst te ‘vangen’. 

En verder vind ik het heerlijk om samen te werken, om echte verhalen te horen. Ik hou van dialecten, mooie zinnen/lyrics, stop motion animaties, illustraties van Quentin Blake en ik heb een zwak voor onderwijs.

Ik motiveer graag mensen om zich te ontwikkelen en om te schrijven.   

Was getekend

Elise

INKT OF DIGITAAL?

Beide. Ik kan zo blij worden van een kroontjespen, een kwast en een potje inkt. De eenvoud zit dan niet alleen in de illustratie maar ook in de werkwijze. En inkt wordt gemaakt van roet: over ‘beauty from ashes’ gesproken. 

Maar ik wordt ook superblij van hoe snel je kunt schakelen als je digitaal werkt. De illustraties worden dan lekker strak en ook het maken van animated gif’s wordt dan een stuk minder tijdrovend. 

Het hangt erg van het doel van de illustratie af welk middel het beste werkt.

EIGEN DRAAI

Natuurlijk is jouw verhaal/emotie/boodschap leidend, maar ik voel me altijd vrij om een ‘draai’ aan te geven aan je opdracht; lang leve ‘artistieke vrijheid’. 

TAMARISK VILLAGES

Naast illustreren, werk ik ook voor Tamarisk Villages . Dit is een heerlijke vakantieplek in Zuid Frankrijk in het dorp Cantignergues. Dit soort oases zijn schaars. Twee dagen daar werkt voor mij net zo rustgevend als twee weken vakantie. Alsof je vanzelf je gedachten op de hemel raken gericht.  op 1 december 2022 heb ik afscheid genomen na 2,5 jaar als creatief adviseur bij De Lijsten Fabriek. Dit werk was echt heel leuk. En gelukkig mag ik door gaan met dingen mooi maken 🙂 

.

Contactformulier