WIE IK BEN

Hoi, ik ben Elise Voogt. (hence de naam visuELISEren). De kern van mijn ‘waarom’ en van ondernemer zijn is: #blijheidToThePeople. En met die vreugde bedoel ik niet happy-clappy-alles-fleurig. Juist alle emoties (h)erkennen maakt dat je er iets mee kunt en dat leidt naar de voldoening die je zoekt.

Uit kostbare ervaring weet ik hoe moeilijk het is om je eigen verhaal te kennen en te vertellen. De vraag “wat wil je?”, kon ik jarenlang niet beantwoorden. Maar ergens wist ik het wel. Ik wil schoonheid, verwondering, aanmoediging, (h)erkenning, wijsheid en vreugde. En inmiddels weet ik geen betere weg om dat te krijgen, dan om dat zelf te brengen.

Het duurde lang voor ik zelf pas wist hoe het echt met mij ging: Emotioneel, Fysiek, Relationeel, Geestelijk, Sociaal, Financieel: Het hele plaatje. Waarom doe je wat je doet? Wat is jouw goud? Wat is jouw droom? En dat we dat samen scherp krijgen. 

Ik wordt er blij van om met zo min mogelijk lijnen het gevoel, de emotie, het hart van jouw verhaal te ‘vangen’ in een beeld. Juist met de komst van AI, is deze empathie de grote meerwaarde van een maatwerk illustratie van visueliseren. Of het nu gaat om een heart-felt cadeau, of een ebook voor je clienten.  

En verder vind ik het heerlijk om samen te werken, om echte verhalen te horen. Ik hou van dialecten, mooie zinnen/lyrics, stop motion animaties, illustraties van Quentin Blake en ik heb een zwak voor educatie.

Was getekend,

Elise

INKT OF DIGITAAL?

Beide. Ik kan zo blij worden van een kroontjespen, een kwast en een potje inkt. De eenvoud zit dan niet alleen in de illustratie maar ook in de werkwijze. En inkt wordt gemaakt van roet: over ‘beauty from ashes’ gesproken. 

Maar ik wordt ook superblij van hoe snel je kunt schakelen als je digitaal werkt. De illustraties worden dan lekker strak en ook het maken van animated gif’s wordt dan een stuk minder tijdrovend. 

Het hangt erg van het doel van de illustratie af welk middel het beste werkt.

EIGEN DRAAI

Natuurlijk is jouw verhaal/emotie/boodschap leidend, maar ik voel me altijd vrij om een ‘draai’ aan te geven aan je opdracht; lang leve ‘artistieke vrijheid’. 

TAMARISK VILLAGES

Naast illustreren, werk ik ook voor Tamarisk Villages . Dit is een heerlijke vakantieplek in Zuid Frankrijk in het dorp Cantignergues. Dit soort oases zijn schaars. Twee dagen daar werkt voor mij net zo rustgevend als twee weken vakantie. Alsof je vanzelf je gedachten op de hemel raken gericht.  op 1 december 2022 heb ik afscheid genomen na 2,5 jaar als creatief adviseur bij De Lijsten Fabriek. Dit werk was echt heel leuk. En gelukkig mag ik door gaan met dingen mooi maken 🙂 

.

Contactformulier