Selecteer een pagina

WIE IK BEN

Hoi, ik ben Elise. (hence de vergezochte naam visuELISEren). Ik hou van sterke koffie – met verse melk, geen suiker – en van chocola. Dat is wederzijds. Maar misschien handig om te vertellen wat mij drijft om je verhaal te versterken: 

Als ik een verhaal hoor, of een emotie voel, zie ik bijna direct een plaatje voor me. Tekenen voor mij vooral een manier om emoties te (h)erkennen en om mensen blij te maken.

Eigenlijk is illustreren communiceren en daar heb ik zowaar voor geleerd. (Digitale Communicatie) Het verhaal van jou (zender) zo goed en helder mogelijk bij de ontvanger (je potentiele klant of je client) over te brengen. Een goede illustratie is voor mij meer dan een technisch perfect getekend beeld. Het is mijn uitdaging om met zo min mogelijk lijnen een emotie te ‘vangen’. 

En verder: Ik vind het heerlijk om echte verhalen te horen. Ik hou van dialecten, mooie zinnen/lyrics, stop motion animaties, illustraties van Quentin Blake, de groetjes van Paulus, het licht in de herfst, gebed en de kracht van verwondering, 

Ik motiveer graag mensen om zich te ontwikkelen en om te schrijven.   

Was getekend

Elise

INKT OF DIGITAAL?

Beide. Ik kan zo blij worden van een kroontjespen, een kwast en een potje inkt. De eenvoud zit dan niet alleen in de illustratie maar ook in de werkwijze. En inkt wordt gemaakt van roet: over ‘beauty from ashes’ gesproken. 

Maar ik wordt ook superblij van hoe snel je kunt schakelen als je digitaal werkt. De illustraties worden dan lekker strak en ook het maken van animated gif’s wordt dan een stuk minder tijdrovend. 

Het hangt erg van het doel van de illustratie af welk middel het beste werkt.

EIGEN DRAAI

Natuurlijk is jouw verhaal/emotie/boodschap leidend, maar ik voel me altijd vrij om een ‘draai’ aan te geven aan je opdracht; lang leve ‘artistieke vrijheid’. 

TAMARISK VILLAGES

Naast illustreren, werk ik ook voor Tamarisk Villages en als creatief adviseur bij De Lijsten Fabriek. 

.

Contactformulier