WIE IK BEN

Hoi, ik ben Elise Voogt. (hence de naam visuELISEren). Illustrator. Maar ik maak niet gewoon tekeningen van je kat (hoewel ik katten heel tof vind), maar daarmee help ik ondernemers met veelheid aan fantastische creatieve ideeen (spaghettibrein) om rust en helderheid te krijgen in hun werk en aanbod.

Ik begon met illustreren met het motto: #blijheidToThePeople. En met die ‘blijheid’ bedoel ik niet happy-clappy-alles-fleurig. Juist alle emoties (h)erkennen maakt dat je er iets mee kunt en dat leidt naar de voldoening die je zoekt.

Uit kostbare ervaring weet ik hoe moeilijk het is om je eigen verhaal, je eigen wensen, je eigen ‘genius’ te kennen en te vertellen. De vraag “wat wil je echt?”, kon ik jarenlang niet beantwoorden. Het duurde lang voor ik zelf pas wist hoe het echt met mij ging: Emotioneel, Fysiek, Relationeel, Geestelijk, Sociaal, Financieel: Het hele plaatje. Ik zocht in alle mogelijke kunstvormen om tot die kern te komen en dat doe ik nu het liefste met mijn klanten. Ik maak dus het liefst tekeningen die zaken van het hart zichtbaar maken. Soms zeg ik wel eens: Als je een portret wil van je huisdier, kun je beter een andere illustrator zoeken. 

Ik wordt er blij van om met zo min mogelijk lijnen het gevoel / de kern te ‘vangen’ in een beeld. Dat kan alleen maar door intensief in gesprek te gaan met mijn klanten. En dat is waar het goud zit. Juist met de komst van AI, is deze empathie de grote meerwaarde van een maatwerk illustratie. 

Een ander ding is dat ik als ondernemer lang het gevoel had dat ik het wiel alleen aan het uitvinden was. Terwijl ik het heerlijk vind om samen te werken en om echte verhalen te horen. Inmiddels weet ik geen betere weg om dingen te ontvangen, dan door ze zelf te brengen: Zoals (h)erkenning, schoonheid en ruimte om te creeren. Dus ik besloot precies dat aan te gaan bieden: Een online werkplek/ruimte om te werken en om daarmee ritme, rust, helderheid en inspiratie te brengen in je werkweek.

Verder hou ik van dialecten, mooie zinnen/lyrics, uitgebreid ontbijten, foute woordgrappen, stop motion animaties en illustraties van Quentin Blake

Was getekend,

Elise

INKT OF DIGITAAL?

Beide. Ik kan zo blij worden van een kroontjespen, een kwast en een potje inkt. De eenvoud zit dan niet alleen in de illustratie maar ook in de werkwijze. En inkt wordt gemaakt van roet: over ‘beauty from ashes’ gesproken. 

Maar ik wordt ook superblij van hoe snel je kunt schakelen als je digitaal werkt. De illustraties worden dan lekker strak en ook het maken van animated gif’s wordt dan een stuk minder tijdrovend. 

Het hangt erg van het doel van de illustratie af welk middel het beste werkt.

EIGEN DRAAI

Natuurlijk is jouw verhaal/emotie/boodschap leidend, maar ik voel me altijd vrij om een ‘draai’ aan te geven aan je opdracht; lang leve ‘artistieke vrijheid’. 

TAMARISK VILLAGES

Naast illustreren, werk ik ook voor Tamarisk Villages . Dit is een heerlijke vakantieplek in Zuid Frankrijk in het dorp Cantignergues. Dit soort oases zijn schaars. Twee dagen daar werkt voor mij net zo rustgevend als twee weken vakantie. Alsof je vanzelf je gedachten op de hemel raken gericht.  op 1 december 2022 heb ik afscheid genomen na 2,5 jaar als creatief adviseur bij De Lijsten Fabriek. Dit werk was echt heel leuk. En gelukkig mag ik door gaan met dingen mooi maken 🙂 

.

Contactformulier