Er komen altijd veel emoties bovendrijven in aanloop naar kerst. En zeker nu ik voor mezelf ben begonnen en veel uren alleen op een zolderkamer slijt, is het wel eens lastig om in de feeststemming te komen. Eenzaamheid is een bitch en die komt graag langs met kerst, maar je kunt ook vreugde uitnodigen.
Hier mijn lijstje waardoor het mij helpt om vreugde te kiezen in aanloop naar kerst:

  • Ik werk het merendeel van mijn uren met een rudolf-diadeem op mijn hoofd. Het is net alsof ik dan even een klein stukje vreugde aantrek. Ook heb ik een kleine sokkenfettish…. blije sokken helpen voor de rest van de tijd van het jaar.
  • Stralen in plaats van balen. Ik heb een groen glitterjurkje gekocht voor de feestdagen en nu al zin om ‘m te dragen. Het is niet de mooiste, maar het helpt.
  • No fuzz. Ik koop alleen een paar tweedehands boeken als cadeau en pak ze heel mooi in.
  • Warmte: Veel Thee en veeeeeeeel kaarsen. Het compenseert niet emotionele nood, maar dat het letterlijk warm is om me heen, werkt toch door.
  • Open deur, maar toch te belangrijk om niet te noemen: Meer muziek waar ik blij van wordt. Ik zet Tidal (variant op spotify) op mijn favoriete muziek, maar niet TE sentimenteel om niet te zwelgen in zelfmedelijden. (Als ik wil journallen , doe ik dat bewust wel om juist beter bij mijn gevoel te kunnen komen en er eerlijker over te zijn)
  • Ik kies ervoor dankbaar te zijn voor wie ik WEL zie deze kerst in plaats van met te richten op wie ik NIET zie deze kerst.

Ik ben benieuwd wat jij doet om vreugde te kiezen. Misschien wordt je bijzonder blij van het haken van mooie servetringen, of versier je je huis met histerische lampjes. Ik hoor het graag van je. Laten we er een zo-merry-mogelijke christmas van maken.